Archívum

A kultúra megismertetését tűzte ki célul a Keszthelyi Alapítvány

Negyven nehéz sorsú, de kiválóan tanuló gyermek támogatásában vett részt a Keszthelyi Alapítvány a
Mosolygó Gyermekekért. A tíz különböző borsodi iskolából érkező diákot több tanár kísérte el
december 16-án a fővárosba. A Keszthelyi Alapítvány a belépőjegyeken túlmenően az utaztatás teljes
körű megszervezését és finanszírozását, külön buszt, valamint ételt és italt is biztosított az utazók
számára. A kezdeményezés célja a magyar kultúra megismertetésének és megszerettetésének
elősegítése Magyarország legszegényebb régiójában, Borsod-Abaúj- Zemplén megyében.


„Úgy gondolom, hogy a Borsod megyei gyermekeknek ritkán, vagy talán még sosem adatott meg,
hogy színházba mehessenek. Remélem, hogy egy különleges napot szereztünk nekik ezzel, amire egy
kis ajándékkal is emlékeztetjük őket” – mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnök-
tulajdonosa, a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért életre hívója.


Az alapítvány több mint egy éves fennállása óta egyre több rászoruló és beteg gyermeknek nyújt
segítséget és támogatást. Idén is több alkalommal; Húsvétkor hátrányos helyzetű családokat, nyáron
az Erzsébet Tábor lakóit, valamint célzottan, súlyos betegségben szenvedő kisgyermekeket és
családjaikat támogatott.

Autót adományozott a Keszthelyi Alapítvány

A Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért folyamatosan segíti a nehéz sorsú gyermekeket; most egy családot támogat egy alig használt, keveset futott autóval, ezzel is megkönnyítve a hétköznapjaikat.  Hanzl Lillát 7 éves korában súlyos betegség támadta meg, lábának felszínén nagyméretű rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A diagnózist másfél év intenzív kórházi kezelés; folyamatos kemoterápia és sugárkezelés követte. Összesen hatszor műtötték Lillát, aki elszántságának is köszönhetően teljesen felépült, és az orvosok javaslatára aktív sportolásba kezdett. A  család kislányuk sportkarrierjét évek óta teljes mellszélességgel támogatja, azonban használhatatlanná vált autójuk miatt gyermekük edzésekre, versenyekre és különórákra történő szállítása veszélybe került.  Az alapítvány azonnal a család segítségére sietett és egy négy éves Skoda Fabiát ajándékozott Lillának és családjának. Az autó ezentúl  a hét minden napján, Gödöllő és Budapest között teljesít majd szolgálatot. 

„Nagyra becsüljük a kislány és az egész család hosszú évek küzdelme során tanúsított elkötelezettségét és kitartását. Mi magunk is szülők vagyunk, és legalább annyira örülünk annak, hogy a sok nehézség után segíthettünk és örömet szerezhettünk a családnak, mint amennyire a család örült az autónak. Az autóval immáron újra megoldottnak tekinthető a különórákra, edzésekre és versenyekre történő utazás. Reméljük, hogy támogatásunkkal mi is hozzájárulhatunk Lilla jövőbeni sportsikereihez, kitűnő eredményeihez– mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnök-tulajdonosa, a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért életre hívója. Keszthelyi hozzátette, hogy az autó az átadást megelőzően hivatalos márkaszervizben, teljes körű szervízelésen esett át.

„A tíz éves családi autónk az idei évben már háromszor állt meg műszaki hiba miatt. A minap teljesen megállt, javíttatása sok időbe és rengeteg pénzbe kerülne, amelyet már nem tudunk finanszírozni, emiatt kértük a Keszthelyi Alapítvány segítségét, akik azonnal a segítségünkre siettek. Az alapítványtól kapott autó nemcsak műszakilag kiváló, de sokkal biztonságosabb is, hálás köszönetünk a gyors és önzetlen segítségért” – emelte ki az autó átvételekor Hanzl József, a kislány édesapja.

Terápiás kutyát adományozott a Keszthelyi Alapítvány

A Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért több ízben segítette és a jövőben is segíti a nehéz sorsú és beteg gyermekeket. A gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedő kislány gyógykezelését az Alapítvány 2017 februárjától kezdve anyagilag támogatja, most pedig a kiskutya ajándékozásával ezúton is szeretne hozzájárulni a gyermek mielőbbi gyógyulásához. A terápiás célokra is alkalmas kutya számos pozitív változást hozhat a gyermekek életében; a személyiségfejlesztéstől kezdve a mozgásfejlesztésen át a kognitív funkciók fejlődéséig. A kiskutyát az Alapítvány munkatársai; Müller László és Honvéd Barbara személyesen adták át Viviennek és családjának, akik örömmel fogadták az új jövevényt.

 „Alapítványunkkal folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogatni tudjuk a rászoruló gyermekeket. Reméljük, hogy a műtétek előtt álló kislány nem csak egy életre szóló barátságot köt a kutyussal, Leával, hanem a kiváló pedigrével rendelkező, terápiás kennelből származó kiskutya gyógyító erejének segítségével érezhető életminőség-javulást tapasztal majd” – mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnök-tulajdonosa, a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért életre hívója.

 

Az Alapítvány a gyermekek gyógykezelésének folyamatos finanszírozása mellett eseti jelleggel is segíti a nehéz helyzetben lévőket; júliusban 1500 csokoládé különlegességet ajándékozott a Zánkai Erzsébet-táborban vakációzó gyermekeknek.

 

Az alapító hozzátette, hogy kötelességének és felelősségének érzi a beteg és a segítségre szoruló gyermekek támogatását és bízik benne, hogy sokan követik majd példáját.

Kalács és édesség is kerül az ünnepi asztalra

500 élelmiszercsomagot készítettek össze a Keszthelyi Alapítvány munkatársai csütörtökön reggel a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A csomagokba húsvéti kalács, konzerv és édesség került. Müller László, az Alapítvány kurátora lapunknak elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Józsefvárosi Önkormányzattal, a kerületben pedig sok hátrányos helyzetű lakos él, ezért ez a csomagosztás is azt a cél szolgálja, hogy szociálisan rászoruló családokat, gyermekeket segítsék. Hozzátette: a tavalyi év végén is volt egy hasonló akciójuk, amikor csaknem 11 tonna tartós élelmiszert jutattak a józsefvárosiaknak.

„Nagyon örülök, hogy a Keszthelyi Alapítvánnyal tradicionálisan jó kapcsolatunk alakult ki, karácsony előtt ezer józsefvárosi családon segítettek élelmiszercsomaggal. Az alapítvány megkereste az önkormányzatot, hogy húsvét előtt is szívesen támogatnák a rászorulókat, hogy legyen kalács és édesség az asztalukon. Köszönjük a józsefvárosi lakosok nevében ezt a nagylelkű felajánlást” – fejezte ki köszönetét az alapítvány munkatársainak Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere. 

Forrás: http://jozsefvaros.hu

Több száz családon segít karácsony előtt a Keszthelyi Alapítvány

Legalább 1200 nehéz sorsú család támogatásában vesz részt a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért a VIII. kerületi önkormányzattal és más vidéki önkormányzattal szoros együttműködésben. A közel 11 ezer kiló tartós élelmiszert, az egyenként 9 kilogrammos, többek között lisztet, cukrot, rizst, tésztát, instant kakaót, konzerveket, gyümölcsleveket, édességet és a gyermekek egészségmegőrzésének érdekében multivitamint is rejtő csomagokat az önkormányzat által kiválasztott rászorulókhoz juttatják el. Az alapítványt tulajdonló Keszthelyi Holding Zrt. elnöke, Keszthelyi Erik és a VIII. kerületi önkormányzat alpolgármester asszonya, Sántha Péterné mellett a cégcsoport munkatársai önkéntes alapon vesznek részt az élelmiszercsomagok kiosztásában, amelyre még karácsony előtt kerül sor.

„A cégcsoport minden munkatársa egyaránt különösen fontosnak tartja, és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra. A mostani adományozás mellett az alapítvány kiemelt támogatója az eltűnt gyerekek minél hatékonyabb felkutatása érdekében létrehozott Ezer Lámpás Éjszakája kezdeményezésnek és jövőbeni célja, hogy minél több társadalmi célú kampányt indítson és támogasson” – mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnöke és tulajdonosa.